Ik Had Me Het Leven Anders Voorgesteld

Klik HIER om het nieuwe album te beluisteren!

Gezongen Slauerhoff
Ik Had Me Het Leven Anders Voorgesteld is de titeltrack en 3e single van het album van Eléonor & Gerry De Mol rond het werk van J.J. Slauerhoff. De single en het album komen uit op 19 maart 2021, in het kader van de Wereld Poëziedag. De release wordt ondersteund door de Vlaamse Unesco Commissie en het Poëziecentrum.

Ik Had Me Het Leven Anders Voorgesteld is een vrolijk deuntje, met een zeer toepasselijke titel voor deze tijd. En zeg nu zelf, wie stelde zich het leven nog nooit anders voor? Slauerhoff schreef in dit gedicht zijn frustratie neer over het onvermogen van mannen en vrouwen om elkaar te begrijpen. De visuele kunstenaar Hans Lengeler voorziet het nummer van een poëtische en ontroerende videoclip. Geen vrouw is Venus en geen man is held…

Podcast: Ter gelegenheid van de albumrelease brengen Eléonor & Gerry De Mol ook een podcast uit, waarvan de eerste aflevering verschijnt op 21 maart 2021: Wereld Poëziedag. Gedurende 6 afleveringen wordt telkens het thema van een gedicht uitgelicht en besproken aan de hand van interessante gasten met bijzondere verhalen. We maken zo de link tussen de gedichten en gevoelens van Slauerhoff en het heden.

HET PROJECT

Elly Aerden (Eléonor) en Gerry De Mol doken in de teksten van J.J. Slauerhoff, de Nederlandse dichter van het verlangen naar verre kusten, naar (on)bereikbare vrouwen en naar huis. De dichter had fado, samba en bossa in de oren, en dat hebben zij ook.

Het resultaat is een heel nieuw liedrepertoire op teksten van (en geïnspireerd door) Slauerhoff. Hun album komt uit op 19 maart 2021 (de 100-jarige verjaardag van de eerste Slauerhoff-publicatie), maar met singles ‘Geen van Allen Zorgen’ en ‘Woorden in de nacht’ kreeg het publiek al een voorproefje. Voor hun liveoptredens krijgen ze versterking van Jan-Sebastiaan De Geyter.

Klik HIER om het nieuwe album te beluisteren!

Eléonor

Gedichten hebben Eléonor (Elly Aerden) altijd al geïnspireerd tot het maken van muziek. Voor haar eerste groep ‘Mairan’ smeedde ze poëzie om tot (meerstemmige) folksongs.  Ze bezong ’20 Poemas de Amor y un Canción desesperada’ van Pablo Neruda in ‘songs of Neruda’. Met ‘Eléonor’ creëerde ze reeds een eigenzinnig mediterraans project rond Latijnse gedichten.Verder kan je Elly Aerden nog horen bij Zefiro Torna, Olla Vogala, amoRRoma, MissT,… Ze is zangdocente ‘Folk & Wereldmuziek’ aan de academies van Sint-Niklaas en Lebbeke en geeft regelmatig workshops en stages.

Gerry De Mol

Gerry De Mol maakte al poëzie- en muziekprogramma’s rond Herman De Coninck en Fernando Pessoa, en toonzette M. Vasalis, Kafka, Rilke, Goethe, Rutger Kopland en Guido Gezelle voor het Kaaitheater, de AB en het Archipel poëziefestival in Sint Niklaas. Hij was de bezieler van Oblomow, Kleine Blote Liedjes met Eva De Roovere, maakte theater met Compagnie Lodewijk/Louis, ’t Arsenaal, Younnous Diallo en is af en toe solo zichzelf.

J.J. Slauerhoff

Jan Jacob Slauerhoff (15/09/1898, Leeuwarden, Nederland).
Slauerhoff was een Nederlandse schrijver, dichter en arts die in zijn jeugd veel tijd doorbracht op Vlieland door zijn Astma. Na zijn studie begon hij te werken al scheepsarts. 

Zo voer hij o.a. op Nederlands-Indië en op de Java-China-Japanlijn waar hij reizen maakte naar China, Hongkong, Macau en Japan. Hij maakte ook een aantal reizen naar Latijns-Amerika en de Holland-West-Afrika route. Hij gebruikte het isolement van die reizen om te werken aan zijn verhalen, romans en gedichten. 

Hij overleed op 5 oktober 1936 in Hilversum. Slauerhoff schreef in zijn korte leven 10 gedichtenbundels, 3 romans, 3 verhalenbundels en nog heel wat journalistiek werk en vertalingen. Zijn werk werd na zijn dood alleen maar bekender. In 2002 werd Slauerhoff opgenomen in de Literaire canon van de Nederlandse Letterkunde.

Klik HIER om het nieuwe album te beluisteren!

Klik HIER om de podcast te beluisteren!

Tracklist:

 1. Alleen In Mijn Gedichten Kan Ik Wonen  
 2. Ik Had Me Het Leven Anders Voorgesteld
 3. De Vrouw Aan Het Venster
 4. Geen Van Allen Zorgen
 5. Fado
 6. De Waaier
 7. Dit Eiland
 8. À Vau-l’eau
 9. Woorden In De Nacht
 10. De Terugkeer
 11. Saudade
 12. Voor De Verre Prinses
 13. De Dichter
%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close